Vi hoppas att denna guide underlättar när ni ska välja storlek på handskarna. Hos oss hittar ni allt från 4oz till 16oz. Fråga gärna om ni behöver hjälp! Oz står för ounce och är ett viktmått på hur mycket stopping det är i handsken.

Det är vanligt att man har två par handskar när man tränar många gånger i veckan. En lättare för slagträning på säck och mitts och en lite större för sparring.

Handskarna ska sitta tighta när man använder dem första gångerna. Dem töjer sedan ut sig efter ett par träningar och formas efter händerna.

Vi rekommenderar även att ni lindar händerna innan ni tar på er handskarna för att undvika skador vid träning. Boxningslindor hittar ni här.

4oz – 4-6 år och väger mellan 16-20kg.
6oz – 6-8 år och väger mellan 20-28kg.
8oz – 8-10 år och väger mellan 28-34kg. Denna storlek är även vanlig för matcher i Thailand (vuxna)
10oz – 11-14 år, 34kg och uppåt. Denna storlek används i match för vuxna internationellt. Perfekt för mitts och säck, en s.k. säckhandske. En bra storlek att träna i innan man går match. Sparring avrådes för denna storlek.
12oz – Passar vuxna och större ungdomar, 55-70kg. Lämpar sig för säck och mitts. Mycket lätt sparring, mest kroppslag och få lätta kontrollerade slag mot huvudet. En bra storlek att börja med om man inte vet vad man ska välja.
14oz – Perfekt allround storlek som passar både slagträning och kontrollerad sparring. För personer som väger mellan 70-80kg. Vi kan rekommendera denna storlek för dig som inte vill hålla på att byta mellan olika handskar under ett träningspass.
16oz – Särskilt rekommenderat för dig som väger lite mer (över 80-85kg) och även för dig som har lite större händer. Kan användas för fri sparring. Det är viktigt att sparringen fortfarande sker något kontrollerat för dig och din partners säkerhet. Fördelen med denna storlek är att dina armar och axlar kommer bli starkare om du tränar i dem ett tag och när du väl går ner någon storlek så blir slagen snabbare och mindre ansträngande.